Bakkerij van de Kletersteeg

De oorsprong van Bakkerij van de Kletersteeg ligt in het Utrechtse Hooglanderveen. Familie van de Kletersteeg exploiteerde hier een bakkerij totdat zoon Wim in 1954 naar Stoutenburg vertrok om samen met zijn vrouw Mientje een dorpsbakkerij over te nemen. Dankzij de eigen bakkers- en kruidenierswinkel nam het aantal bezorgwijken behoorlijk toe en bleef de bakkerij groeien. Er moest regelmatig verbouwd en geïnvesteerd worden om de groei bij te benen en zo werd de kleine bakkerij een heuse grootbakkerij.

Zoon Wim junior nam in 1989 het stokje over. Sinds 2017 is Bakkerij van de Kletersteeg onderdeel van Amarant Bakkers. In 2020 is er wederom verbouwd. Er zijn twee grote stenen vloerovens geplaatst van ieder twaalf etages hoog. Hier worden broden gebakken op basis van een eigengemaakt desem dat 24 uur rust krijgt, waarna het als rijsmiddel gebruikt wordt en de basis vormt voor het deeg. Nadat onze bakkers het deeg met de hand hebben opgemaakt, krijgt het een koelrijs van 24 uur en wordt het gebakken in stenen vloerovens. Zo komt het artisanale brood aan de luchtige structuur, krokante korst en mooie smaak. Na afkoelen worden deze producten direct shock gevroren, zo blijft de kwaliteit het best bewaard en kan dit door heel Europa geleverd worden.

Onze bakkerijen

Onder Amarant Bakkers vallen meerdere bakkerijen, verspreid door Nederland. Zie hier een overzicht.

Werken bij

Interesse? Werken bij Amarant kan op veel verschillende locaties in diverse functies.

Wil je ook met ons meegroeien?

Samen met de medewerkers, klanten, leveranciers én familie maakt Koninklijke Amarant Bakkers haar stakeholders groot met brood. Groei je mee?

Koninklijke Amarant Bakkers is een modern industrieel bakkersbedrijf met vier locaties in Nederland.

Contact

Hoofdkantoor
Koninklijke Amarant Bakkers
Koningsspil 25
1633 GL Avenhorn