Missie & Visie

Binnen Koninklijke Amarant Bakkers hebben we een duidelijke missie:

Wij maken onze klanten groot met brood

Verspreid over verschillende provincies in Nederland, vormen vier moderne, industriële bakkerijen  samen Koninklijke Amarant Bakkers. We hebben een lange geschiedenis in brood en door het continu blijven (door)ontwikkelen van onze mensen en producten zien we ook een grote toekomst in brood.

Koninklijke Amarant Bakkers - 100 jaar

Amarant Bakkers: vanaf nu Koninklijk

Vol trots heeft Amarant Bakkers het Predicaat Koninklijk in ontvangst genomen. Een bekroning op het werk, wat door 4 generaties de afgelopen 100 jaar is opgebouwd. Een prestatie van formaat. En dat smaakt naar meer. Het aankomende jaar staat helemaal in het teken van het bijzondere 100-jarig jubileum bij Koninklijke Amarant Bakkers: vier het verleden, proef de toekomst!

Kernwaarden

Naast onze missie werken we bij Koninklijke Amarant Bakkers met een aantal kernwaarden die aangeven waar wij als organisatie voor staan.

Samen

Samen met medewerkers, klanten, leveranciers én familie maakt Koninklijke Amarant Bakkers haar klanten groot met brood. Samen maken we het verschil.

Ondernemend

We investeren in groei, nieuwe technologie en relaties met klanten. Kan het ook anders? Slimmer? Lekkerder? Beter? Dan krijgt deze mogelijkheid een kans.

Betrouwbaar

Voor alle stakeholders zijn we een betrouwbare partner. We vinden het belangrijk om rekening met elkaar te houden en om op elkaar te kunnen rekenen. Elke dag weer.

Betrokken

Binnen ons familiebedrijf hebben we oog voor elkaar én voor de omgeving. We vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en om ons succes met anderen te delen. Zo zijn we onder andere al ruim 20 jaar betrokken bij de stichting Bake for Life.

Toonaangevend

Bij Koninklijke Amarant Bakkers praten we met plezier over brood en investeren we continu in productontwikkeling en productbereiding. We zetten graag een verandering in gang.

Onze Partners

Klanten groot maken met brood, dat doen we niet alleen. Koninklijke Amarant Bakkers werkt daarom nauw samen met de volgende partners.

Bake Five

Koninklijke Amarant Bakkers is partner van Bake Five, een coöperatie voor zelfstandige industriële bakkerijen in Nederland. De Bake Five bakkerijen leveren dagelijks vers brood en gebak aan supermarkten, groothandels en food service formules. De gecombineerde kennis en ervaring van de Bake Five bakkerijen zorgt ervoor dat zij samen sterk staan. Bake Five bestaat sinds 1999.

Bakkerswerk

We werken bij Koninklijke Amarant Bakkers nauw samen met uitzendbureau Bakkerswerk. Bakkerswerk heeft een uiteenlopend vacatureaanbod, volledig gericht op het bakkersvak en alles wat daarbij komt kijken: van bakker tot winkelmedewerker en van storingsmonteur tot vrachtwagenchauffeur. Bakkerswerk biedt werkzoekenden diverse opleidingsmogelijkheden, waarbij werkgevers zich ook kunnen aanmelden als opleidingsplaats.

Onze bakkerijen

Onder Amarant Bakkers vallen meerdere bakkerijen, verspreid door Nederland. Zie hier een overzicht.

Stichting Bake for Life

Deze stichting bouwt bakkerijen in Afrika en leert kwetsbare doelgroepen de kneepjes van het bakkersvak.

De historie van onze bakkerijen

Brood zit al bijna 100 jaar in ons DNA en door op een duurzame manier lekker, betaalbaar én gezond brood te bakken, zijn we klaar voor de volgende 100 jaar.

Koninklijke Amarant Bakkers is een modern industrieel bakkersbedrijf met vier locaties in Nederland.

Contact

Hoofdkantoor
Koninklijke Amarant Bakkers
Koningsspil 25
1633 GL Avenhorn