Certificatie

We produceren dagelijks grote hoeveelheden brood in onze bakkerijen. Om dat op een verantwoorde, duurzame manier te doen, zorgen we ervoor dat onze bakkerijen op verschillende vlakken gecertificeerd zijn.

Amarant Bakkers heeft onder andere de volgende certificeringen:
BRC FoodIFS GMP+Skal Bio controleRSPOUTZ Certified

BRC Food

Amarant Bakkers levert kwaliteitsproducten en daarom staan de kwaliteit en veiligheid van onze producten voorop. We hanteren daarom een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem gericht op continue kwaliteitsverbetering en werken volgens de hoge internationale BRC-standaard voor voedselveiligheid: de BRC Global Standard for Food Safety.

De BRC Food certificering is van toepassing op onderstaande bakkerijen binnen Amarant Bakkers.

   

IFS

De International Food Standard (IFS) is een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem voor eindproducten, net als de BRC Food standaard. De IFS werkt echter met knock-out criteria, waarbij onze bakkerijen aan álle criteria moeten voldoen om goedgekeurd te worden.

De IFS certificering is van toepassing op onderstaande bakkerijen binnen Amarant Bakkers.

 

GMP+

We houden in al onze activiteiten rekening met de duurzaamheid van de productie. De Good Manufacturing Practices (GMP+) certificering is hier een goed voorbeeld van. We zijn bewust bezig met het scheiden van het afval en het minimaliseren van overproductie. Onze reststroom gaat bijvoorbeeld naar de diervoederindustrie om verspilling tegen te gaan.

De GMP+ certificering is van toepassing op onderstaande bakkerijen binnen Amarant Bakkers.

   

Skal Biocontrole

Stichting Skal is een initiatief van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor de productie en handel van biologische producten. Het Skal certificaat staat garant voor de betrouwbaarheid en echtheid van biologische producten binnen de EU. Dat houdt concreet in dat de biologische producten die we in onze Skal gecertificeerde bakkerijen maken, voldoen aan de hiervoor geldende richtlijnen.

“Naast de naleving van de wettelijke voorschriften en brancherichtlijnen per bakkerij en de specifieke eisen van onze afnemers streeft Amarant Bakkers naar optimalisatie van de arbeidsomstandigheden. Vakbekwaamheid en productkennis worden, waar nodig, ondersteund door interne begeleiding. Kwaliteit maken we samen.”

Tieke Reijnen, QA-coördinator Amarant Bakkers

RSPO

Amarant Bakkers is RSPO-gecertificeerd. RSPO is een afkorting voor Roundtable on Sustainable Palm Oil, een partij die zich inzet voor de teelt van duurzame palmolie. Het keurmerk dat zij afgeven heeft dan ook de titel ‘Certified Sustainable Palm Oil’. Onze RSPO certificering houdt onder andere in dat de teelt van de palmolie die wij gebruiken in onze bakkerijen niet ten koste gaat van natuurbos en de leefomgeving van bedreigde diersoorten.

UTZ Cacao en Hazelnoot licentie

Met het oog op duurzame landbouw en eerlijke handel voldoen onze hazelnoten aan het internationale UTZ Certified keurmerk. Ook de cacao die bij de bakkerijen gebruikt wordt, voldoet aan dit keurmerk. Dit certificaat is van toepassing op de volledige keten, waardoor we rechtstreeks bijdragen aan een betere toekomst voor de boeren en de landbouw.

Meer informatie over onze MVO aanpak?

We werken bij Amarant Bakkers continu aan het verduurzamen van onze producten. Neem voor meer informatie over onze MVO aanpak contact met ons op.

Amarant Bakkers is een modern industrieel bakkersbedrijf met vier locaties in Nederland.

Contact

Hoofdkantoor
Amarant Bakkers
Koningsspil 25
1633 GL Avenhorn